Villa Wolf Pinot Noir Ros̩

€9,95
Artikelnummer: 1070

Regio ‰ÛÒ Terroir ‰ÛÒ Wijnbedrijf:
Dit in 1756 in de Pfalz opgerichte domein behoorde twee eeuwen lang tot de toonaangevende wijnbedrijven van de streek. Na een periode van terugval was het wijnwervelwind Ernst Loosen die in 1996 de wijngaarden en wijnproductie overnam, een frisse bries door het bedrijf blies enåÊ
plaatste. Hij werd eerder uitgeroepen tot ‰ÛÏBeste Wijnmaker‰Û van Duitsland. De Pfalz regio is gelegen tussen het Haardt gebergte en de Rijn, net ten noorden van de Franse Elzas en is zo tegen de Atlantische invloedenåÊbeschermd. Door deze beschermde liggingåÊis het Ì©Ì©n van de warmere en drogere wijngebieden van Duitsland. Om de kwaliteit van de wijngaarden en het druivenmateriaal hoog te houden, ligt de nadruk op duurzame wijnproductie. Dit alles in combinatie met deåÊondergrond van verweerd zandsteen, brengt pure,åÊsmaakvolle, rijk fruitige en mooi mineralige wijnen voort die de authenticiteit van het Pfalz terroir presenteren.åÊ

Vinificatie (wijnbereiding):

De blauwe druivensoort Pinot Noir staat aan de basis van deze sympathieke rosÌ©. De druiven krijgenåÊeen heel korte inweektijd zodat er een mooie zalmrose kleur ontstaat. DaarnaåÊworden ze zachtjesåÊgeperst. Vervolgens vindt er een koeleåÊvergisting plaats om zoveel mogelijk fijneåÊfruitige geuren enåÊsmaken te behouden.

Smaakimpressie / Serveertemperatuur / Bewaarcapaciteit:
Licht bleekrosÌ© van kleur. VerfrissendeåÊaromatische geur van klein rood fruit van met nameåÊframboos, daarnaast ook wat grapefruit,åÊmeloen en rozenblad. De smaak is verkwikkend, sappig,åÊzacht droog, mediumvol, met aangenaam frisse zuurtjesåÊfrisse zuurtjes en een gematigd alcoholpercentage. DrinkåÊhem op 7-8å¡C binnen 2 jaar na de oogst.

Culinair advies:
H̩̩rlijk als ap̩ritief. Combineert erg goed wat kruidigere gerechten uit de Aziatische keuken.
‰Û÷Stir fry‰Ûª ofwel roerbak gerechten bereid in een wok bestaande uit vlees of schaaldieren en groenten.åÊOok lekker met milde curry of gekruide kip van de BBQ.

Smaaktype:
Fris, licht, elegant, aromatisch

0 sterren op basis van 0 beoordelingen