Proeverijen & Masterclasses

Proeverijen

Wil je iets leuks doen met familie, vrienden of collega's? Boek dan een wijnproeverij bij Proef! Wij bieden verschillende arrangementen aan:

 

 • Mini wijnproeverij: 3 wijnen met 3 verschillende kazen.

Kosten: €16,50 per persoon.

Duur: 45 minuten.

Min aantal personen: 2 deelnemers.

Reserveren is fijn,maar niet persé nodig. Je kunt ook gewoon binnenlopen om te kijken of er plek is!

 

 • Wijnproeverij: 6 wijnen met luxe kazen, noten, olijven en charcuterie.

Kosten: €30,- per persoon.

Duur: 1,5 uur.

Min aantal personen: 6 deelnemers. We maken uitzonderingen voor 4 personen of minder. Je kunt dan binnen de winkeltijden aan ons proefbarretje plaatsnemen.

 

 • Private Dining: 6 gangen met bijpassend wijnarrangement.

Kosten: €65 per persoon met een minimum van €520 totaal.

Duur: 3 uur.

 

* De proeverijen worden gegeven door Rick of Maud, beiden opgeleid door de Wine & Spirit Education Trust. Op dinsdag t/m zondag kun je de hele dag bij ons terecht, de laatste tijd om te starten is 17u.  

* Het is ook mogelijk om thema proeverijen te boeken. Denk aan Wijn|Kaas, een Port- of een Champagne Proeverij. Heb je een specifieke wens? Vraag een offerte aan!  

* Buiten een passie voor wijn, hebben wij ook een passie voor wijn gecombineert met spijs. Wanneer je een proeverij boekt waar gerechtjes bij geserveerd worden, is het dus belangrijk om je te realiseren dat het gaat om de Wijn/Spijs combinatie. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met allergieën, maar uiteindelijk krijgt iedereen in de groep wel dezelfde gerechtjes. We zijn nou eenmaal geen restaurant waarbij je allemaal afzonderlijk van een kaart kunt kiezen. Lekker eten wat de pot schaft dus :)  

* Wanneer je hebt gereserveerd kun je tot 24 uur van tevoren het aantal personen wijzigen. Bij een Private Dining geldt hiervoor 48 uur. Wanneer er na die tijd personen afgemeld worden, zullen wij deze arrangementen door moeten berekenen.  


Iedere eerste zondag van de maand: Open Proeverij
Lukt het je nou niet om 6 personen bij elkaar te krijgen, kom dan naar één van onze open proeverijen. Iedere eerste zondag van de maand kun je gezellig aanschuiven aan onze stamtafel. We beginnen om 14.30u en verder zijn de spelregels hetzelfde als bovenstaand: €27,50 p.p. voor 6 wijnen met een hapje. Wel even van tevoren aanmelden!
 
Masterclasses

Naast proeverijen organiseren wij ook regelmatig Masterclasses in de winkel. Om deze te geven nodigen wij wijnmakers, professionals, specialisten en bekende personen uit de wijnwereld uit.

Enkele voorbeelden van Masterclasses uit het verleden:

 • Champagne Masterclass, gegeven door Leonie Mooijekind (Champagne Ambassadrice 2007).
 • Port Masterclass door Luis Carneras (Export Director Taylor's Port).
 • Wijn & Kaas, in samenwerking met William van Hest van Fromagerie Guillaume (Klinkende namen als Het Amstel Hotel*, Luytervelde, De Molen*, Sense* en Noble laten hun kaasassortiment door hen samenstellen. Ze hebben maar liefst 250 exclusieve kaassoorten op voorraad. Bovendien zijn zij kaascreateurs en maken zij zelf kazen samen met sterrenchefs voor wie zij bewondering hebben).
 • Masterclass 'Chili's Secret', door Cristián Urzúa (Export Manager Viu Manent)
 • Elzas & Asperge Masterclass; 5 gangen asperges onder begeleiding van heerlijke Elzas wijnen. 
 • Oud-Zeeland meets Nieuw-Zeeland; een 5-gangen diner met Zeeuwse mosselen, begeleid door Nieuw-Zeelandse wijnen.
 • 4 gangen Wild Diner met voor de wijnen het thema 'Tour de France'.
 • Iconisch Italie met Fred Nijhuis

Wil je dit soort evenementen niet missen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Proef of schrijf je in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina! 

Sloep Varen & Wijnproeverij (vanaf 8 personen)

Ben je op zoek naar een middagvullend programma? Boek dan naast je wijnproeverij een mooie boottocht door het Bourgondische Den Bosch. Informeer naar de mogelijkheden via http://www.sloepvarendenbosch.nl/


Voor aanvullende informatie kun je terecht bij ons op telefoonnummer 073-8700140 of via email; [email protected]. We zijn ook bereikbaar via whatsapp: 06-57975944.

Graag tot ziens op het Uilenburgstraatje 14!