Weninger Mittelburgenland Blaufränkisch

€16,95

Franz Weninger is een van de top-wijnboeren op het gebied van rode wijn in Oostenrijk. Hij komt uit Horitschon in het gebied Mittelburgenland (grenzend aan Hongarije). Hier produceert men met name rode wijnen, zo’n 80% van de totale wijnproductie. Het landklimaat, met een warme zomer en lange warme herfst, zorgt dat de druiven optimaal rijpen. Zo ontstaan rondborstige, volle rode wijnen. Blaufränkisch is het belangrijkste druivenras in dit gebied. Dit is een typisch Oostenrijks druivenras, die verder nog in onder andere Hongarije is aangeplant, daar bekend als Kékfrankos.

 

Horitschon

Franz heeft het wijngoed Weninger in 1982 overgenomen van zijn ouders. Het bedrijf in Horitschon is al vele generaties lang in het bezit van de familie Weninger. De wijngaarden zijn 25 hectare groot en beplant blaufränkisch, merlot, zweigelt, cabernet sauvignon, st. laurent en blauer burgunder. Veel wijngaarden zijn al zeer oud met stokken (blaufränkisch) tot een leeftijd van ongeveer 80 jaar. De bodem bestaat voornamelijk uit ijzerrijke klei met een bovenlaag van leem.

 

Biologische werkwijze

De totale productie per jaar is 900 hectoliter dat neerkomt op 120.000 flessen. De kelder heeft een capaciteit van 250.000 liter opgedeeld in 400 barriques (90.000 liter), grote foeders en roestvrijstalen tanks. Sinds 2004 werkt Franz volledig volgens de richtlijnen van de biologische wijnbouw en in 2009 is hij officieel gecertificeerd: "30 Jahre Erfahrung haben mich gelehrt, dass je weniger wir das Wachstum der Pflanzen beeinflussen, desto eher finden die Rebstöcke zu ihrem natürlichen Gleichgewicht. Die Trauben nehmen mehr vom Terroir auf, die Weine werden eigenständiger und individueller."

 

Diepe robijn rode kleur. Klassieke geur van bramen en gerijpt fruit. Krachtige levendige smaakbeleving met een lange afdronk.

Gedurende 12 maanden gerijpt op groten houten vaten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen