Weingut Hermann Dönnhoff Riesling QBA Trocken

€21,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Weingut Hermann Dönnhof is een van de allerbeste wijnhuizen van Duitsland. Reeds drie maal uitgeroepen tot 'Winzer des Jahres' en dat heeft nog nooit iemand gepresteerd! De wijnen van Dönnhoff hebben een cultstatus over de hele wereld en zijn zeer gezocht. De stijl van Weingut Dönnhof is zeer zuiver, met nadruk op mineraliteit, elegante frisheid en levendigheid. Van droog tot edelzoet, van basiswijn tot spitzenwein, de wijnen van Helmut Dönnhof vervelen nooit dankzij hun grote mate van verfijning en evenwicht.

Het wijngaardwerk is intens, alleen het allerbeste fruit is goed genoeg. Lage rendementen. De wijnen worden zo klassiek mogelijk bereid, zo veel mogelijk met eigen, wilde gisten. Afhankelijk van het jaar worden de wijn vergist en gerijpt in rvs of houten foeders. Gaandeweg de wijnbereiding worden de keuzes gemaakt. Dus hier geen vast recept!

 

Proefnotitie 

Frisse wijn (citrus, groene appel), zeer zuiver, elegant fruitig, rijp en mild. Serveren: 10-12°C.

 

Culinair advies

Loepzuiver, licht verteerbaar, verfrissend aperitief of terraswijn. Aan tafel breed inzetbaar, van lunch, picknick en landelijk buffet tot vis, salades en groene groenten.

 

Bewaren

Lekker in zijn jeugd, maar kan gemakkelijk 5 jaar mee. Maar: hoe jonger, hoe lekkerder.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen