Vincent Latour Meursault-Charmes Premier Cru

€250,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Domaine Vincent Latour
Het domein bestaat sinds 1972, beslaat 8 ha en Vincent staat aan het roer sinds 1998. Hij is ambitieus, gedreven en acteert op het hoogste niveau. De goede druiven worden verkregen uit lage rendementen van oude wijnstokken. Wellicht ouderwets maar onmiskenbaar van grote invloed op die kwaliteit zijn ook de stoksoorten die staan aangeplant. Ze produceren trossen met kleine druifjes, terwijl tegenwoordig veel nieuwe stoksoorten grote druiven leveren. De specialiteiten van Vincent komen tot uiting in zijn gedegen kennis van de verschillende terroirs en de perfecte balans die hij weet te vinden in de rijping van de wijn op houten vaten. Hij bezit inmiddels een onuitputtelijk arsenaal aan verschillende barriques, demi-muids en foudres, van nieuw tot oud en weet elke wijn een houtrijping te geven die de wijn ondersteuning en balans geeft zonder te overheersen.
 
 
MEURSAULT Premier Cru Charmes
0,33 ha. Stokken uit 1969 en 1997.
Persen van gehele trossen; Fermentatie op fust; 12 maanden opvoeding op de lie op fusten van 228 liter, waarvan 20% nieuw en 4 maanden op cuve. De grootste van de belangrijke wijngaarden in Meursault, toegankelijk en ook in de jeugd een open stijl
 
 
Stijl – brede wijnen met een genereus karakter. Het fruit heeft intensiteit en frisheid met mineraliteit en spanning.
 
 
Wijn & gerecht - Vis als tong, zeeduivel, kreeft, tarbot, heilbot. Schaaldieren als coquilles Saint-Jacques, garnalen. Escargots, boerenkip met truffels, kalfsvlees met morilles, pastei met eekhoorntjesbrood, beenham, roodflorakaas.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen