Vincent Latour Les Grands Charrons Meursault Blanc

€97,50

DE WIJN

Goudgele kleur. Zeer fijne en elegante aroma’s in de neus. Bloemig en aroma’s van vanille. 
Zeer elegant en puur in de mond met een verfijnde en langdurige afdronk. 

HET DOMEIN

Hoewel de Latour-Labille-familie al sinds 1792 wijn maakt, stond Vincent Latour pas in de spotlights na het uitbrengen van zijn jaargang uit 2006 toen hij door het gerespecteerde lokale tijdschrift Bourgogne Aujourd'hui werd genomineerd als wijnmaker van het jaar. Hij is ook meerdere keren erkend als de beste nieuwe / jonge wijnmaker in de Côte de Beaune en in de Côte de Nuits als resultaat van een jaarlijkse blinde proeverij georganiseerd door lokale vignerons.

Zijn vader verkocht hun druiven vroeger, maar toen Vincent in 1989 het domein overnam, besloot hij al hun productie, ongeveer 4.000 gevallen, te bottelen. Vincent heeft in de loop van de jaren enkele verbeteringen aangebracht, waaronder het gebruik van fermentatie van hele clusters, het integreren van demi-muids en foudres en een langere rijping. Een mix van gebruikte en nieuwe demi-muids, vaten en foudres worden gebruikt om een ​​betere controle over de eiken invloed te hebben. In de wijngaard volgt Vincent de lutte raisonée-methoden en inheemse gisten worden gebruikt voor fermentatie. 

De wijnstokken voor deze wijn zijn aangeplant in 1956, 1988 en 1989. Les Grands Charrons ligt verscholen langs de beroemde Premier Cru Goutte d'Or. De druiven worden manueel geoogst en daarna zachtjes geperst met een gedeelte van de druiventrossen ontrist. De fermentatie vindt plaats in eikenhouten vaten van 600L. Ook de rijping van de wijn gebeurt gedurende 12 maanden in houten vaten en 4 à 6 maanden in inox vaten. Ze doen geen ‘bâtonnage’, d.w.z. het oproeren van de droesem in de vaten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen