Villa Wolf Gewürztraminer

€10,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Weingut Villa Wolf is een wijnmakerij in de regio Pfalz, gesticht in 1756. Het was een zeer prestigieuze wijnmakerij in de achttiende eeuw en bereikte zijn hoogtepunt van succes in de negentiende eeuw. Het raakte in de jaren negentig in verval en werd vervolgens in 1996 overgenomen door Ernst Loosen. Sindsdien heeft hij dankzij zijn filosofie en hard werken zijn prestige weten te herstellen. Ernst Loosen is ook eigenaar van de wijnmakerij Dr. Loosen.

De wijngaarden van Villa Wolf worden op een duurzame manier verbouwd, in overeenstemming met de Duitse milieuregels. De druiven worden met de hand geoogst in het veld zodat er een selectie gemaakt kan worden van de beste trossen. Eenmaal in de wijnmakerij fermenteert het sap in roestvrijstalen tanks en ondergaat hierin een lichte rijping op droesem. De wijn ondergaat geen malolactische gisting om een bepaalde zuurgraad te behouden die hem levendigheid geeft. De wijn rijpt 6 maanden en ten slotte wordt de wijn iets gefilterd voordat hij wordt gebotteld.

 

Smaakimpressie

Villa Wolf Gewürztraminer is een intense en pure witte wijn met veel verschillende aroma's en een subtiele en frisse smaak. Hij kleurt licht goudgeel in het glas. De wijn is aromatisch, stuivend en fruitig; lychee, appels, witte bloesem  en perzik. Perfect als aperitief, bij verschillende lichte voorgerechten en Aziatisch eten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen