Vigneti Repetto - Colli Tortonesi Timorasso DOC "Piccolo Derthona"

€17,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Vigneti Repetto wordt gerund door Gian Paolo Repetto en zijn vrouw Marina. Na eerst een bedrijf te hebben opgericht in plastic en metaalbewerking, bleef de wens om weer zoals hij van huis uit mee had gekregen op het land te werken. Inmiddels runnen zij samen het wijnhuis met veel passie en passen zij allerlei technieken toe om zo min mogelijk schadelijke stoffen en sulfieten te gebruiken en op deze manier duurzame landbouw te realiseren.

 

Timorasso, wordt ook wel de witte Barolo genoemd. Deze wijn wordt net als de Barolo geproduceerd in de beroemde wijnregio Piemonte. Timorasso is een onbekende druif die alleen in Piemonte voorkomt. De druif was bijna verdwenen, maar wordt nu steeds meer aangeplant vanwege zijn unieke volle minerale karakter met rokerige tonen. Deze druif heeft weinig baat bij houtopvoeding en krijgt dan ook bijna altijd een rijping en vinificatie op roestvrijstalen vaten.

 

Herkomst

Deze wijn is gemaakt van Timorasso druiven van jongere wijngaarden in Piemonte. De wijngaarden liggen 260 meter boven zeeniveau en de bodem is een combinatie van klei en kalksteen.

 

Vinificatie

De druiven worden met de hand geoogst en gevinifieerd in stalen tanks. Daarna rust de wijn 5 maanden op de lie, dat geeft de wijn wat extra complexiteit maar de frisheid wordt behouden. Tot slot rijpt de wijn nog 6 a 7 maanden in de fles. 

 

Smaakimpressie en culinair advies

De wijn is elegant, bloemig met citrus tonen en een mooie mineraliteit. Goed te combineren met gegrilde vis, witvlees, gegrilde groenten. Maar ook ideaal als aperitief.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen