Veuve Clicquot

€52,50
Artikelnummer: 1081
Veuve Clicquot, is het op Ì©Ì©n na grootste Champagnehuis ter wereld enåÊis opgericht door Phillipe Clicquot. Alhoewel Phillipe de oprichteråÊwas van het wijnhuis Veuve Clicquot Ponsardin, heeft zijn vrouw,åÊNicole-Barbe Clicquot Ponsardin, het wijnhuis uiteindelijk op de kaartåÊgezet. Na de dood van Phillip kreeg zij de leiding over het bedrijf enåÊkreeg al gauw de bijnaam "La Grande Dame de la Champagne". MomenteelåÊbeschikt het wijnhuis over zo'n 286 hectare aan wijngaarden welkeåÊgebruikt worden voor het maken van champagnes van topkwaliteit.

De Veuve Clicquot Champagne heeft een behoorlijke kracht en goede finesse en is derhalve een wijn die uitstekend gastronomisch valt in te zetten maar is vanzelfsprekend ook een uitstekend aperitief. Deze verfijnde bubbels zijn een absolute aanrader voor degenen die houden van een goed glas mousserende wijn!De Veueve Clicquot Ponsardin zit in een prachtige fles met het opvallende goudgele etiket (carte jaune of yellow label). De champagne bestaat uit een blend van 50% Pinot noir, 30% Chardonnay en 20% Meunier.åÊ

Schitterende Champagne met een fijne, romige mousse, een fijne balans en een lange afdronk met daarin iets van honing.åÊDoor de volle, stevige structuur en de rijke,åÊcomplexe smaak is het serieus genieten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen