The Sadie Family Wines Palladius

€120,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Wel op voorraad in de winkel. Let op: deze wijn wordt niet verzonden.

 

Volle smaak met tonen van gedroogd geel fruit, grapefruit, Butter scotch, ziltig en appel. Diepe en complexe geur van o.a. gele pruimen, kiwi en mango. De wijn is goed in balans met een fantastische mineraliteit.

Eben Sadie wordt gerekend tot de pioniers in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Door zijn inzicht kan gezegd worden, dat de regio Swartland in een  geheel ander daglicht kwam te staan. Het was Eben, die hier de oudere wijngaarden vond en er zijn befaamde Columella en Palladius maakte. Nu echter komt hij ook met een serie wijnen, die ook wel de “Ouwingerdreeks” wordt genoemd. Een serie wijnen van wijngaarden met zeer oude wijnstokken en de wijnen die ervan gemaakt worden, zijn verbluffend. Door lage rendementen en het vakmanschap van Eben Sadie, is een nieuwe serie topwijnen geboren.

 

 

Herkomstbenaming:

WO Swartland

Druivenras(sen):

Chenin blanc, grenache blanc, clairette blanche, viognier, verdelho, roussanne, semillon gris, semillon blanc en palomino.

Wijngaard:

Aan de basis staan vijf wijngaarden op Paardeberg Mountain. Allen erg verschillend qua expositie en beplanting. De wijngaarden worden niet geïrrigeerd, iets wat veel voorkomt in Swartland. De bodem bestaat uit graniet, zandgesteente en kiezels.

Vinificatie:

Na de oogst worden de druiven handmatig gesorteerd. In een oude basket-press geperst en het sap gaat dan direct in amfora’s, betonnen “eieren” en grote oude houten vaten. De wijn verblijft 24 maanden in deze vaten. Fermentatie is spontaan en wordt niet op gang gebracht door toevoegingen. De fermentatie stopt ook vanzelf en er wordt niet ingegrepen. Hierna wordt pas de finale blend gemaakt en gebotteld.

Houtopvoeding:

Neen.

Smaakomschrijving:

Volle smaak met tonen van gedroogd geel fruit, grapefruit, Butter scotch, ziltig en appel. Diepe en complexe geur van o.a. gele pruimen, kiwi en mango. De wijn is goed in balans met een fantastische mineraliteit.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

14%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

0 sterren op basis van 0 beoordelingen