Springfield Wild Yeast Chardonnay

€19,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Springfield Estate is een door een familie gerund wijnhuis. De vierde generatie wordt beheerd door de familie Bruwer. Hun voorouders waren hugenoten die in de 17e eeuw naar de Kaap vluchtten. De wijngaarden zijn voor 50% beplant met witte en voor 50% met rode variëteiten. Abrie Bruwer wil kleine hoeveelheden topwijnen produceren en handelt daarom onder het motto "Van de druif tot aan de fles met zorg en passie". Zijn wijnen worden met minimale tussenkomst in de wijngaard gemaakt en overtuigen met een ongelooflijke verscheidenheid aan smaken.

De grond waarop de Chardonnay-wijnstokken staan, is steenachtig en kalkhoudend. Het klimaat is gematigd in de zomer, met warme dagen en koelere nachten. Het is koud in de winter. De wijnstokken zijn gemiddeld 25 jaar oud. Bij het oogsten worden de druiven streng geselecteerd en is de opbrengst per hectare beperkt tot slechts circa 4 ton. De oogst voor deze Chardonnay begint begin februari. Trouw aan zijn bijnaam, wordt de wilde gist Chardonnay gefermenteerd met behulp van de inheemse, wilde gisten die van nature op de schillen van de druiven voorkomen. Zonder hout wordt het gefermenteerd in ondergrondse cementtanks in een langzaam, vluchtig proces dat tussen de 6 en 9 maanden kan duren. Deze methode, hoewel riskant, resulteert in ongelooflijk expressieve wijn met een wijsheid die onbereikbaar is in wijnen gemaakt met commerciële gisten. De wijn rijpt vervolgens nog 13 maanden in stalen tanks voordat hij wordt vrijgegeven voor verkoop.

Smaakimpressie

De Springfield Wild Yeast Chardonnay schittert goudgeel in het glas met groenachtige reflecties. In de mond is deze Chardonnay breed, complex, krachtig, rijk, maar ook wat frisheid, noten, vanille, ananas en wat limoen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen