Springfield Whole Berry Cabernet Sauvignon

€21,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Springfield Estate (Robertson) is eigendom van de familie Bruwer, wijnbouwers van de vierde generatie en afstammelingen van de negende generatie van de Bruères. Dit waren Franse hugenoten die in 1688 vanuit de Loire naar Zuid-Afrika kwamen met bundels wijnstokken onder hun armen. Ze hebben het volste vertrouwen in de natuur en gebruiken dus veel natuurlijk gisten van de huid van de druiven. Het is een risico, maar als het goed gaat, heb je dan ook hele bijzondere wijn.

Springfield is een traditionele wijnboerderij met als filosofie om de wijnproductie en -operaties zo natuurlijk mogelijk te houden. Wijnmaker Abrie Bruwers is gepassioneerd en heeft een enorme expertise, met een minimum aan inmenging in de productie van de wijnmakerij.


Vinificatie


De bodem bestaat meestal uit verschillende kwarts en losse vloeren. Het klimaat is gematigd in de zomer, met warme dagen en koelere nachten. Het is koud in de winter. Deze Cabernet Sauvignon is afkomstig van gemiddeld 15-21 jaar oude wijnstokken. De wijnstokken worden het hele jaar door verbouwd, zelfs in de wijngaard. De oogst is strikt geselecteerd en alleen de beste druiven worden binnengebracht. Om tot een heerlijke, sappige wijn te komen, worden de hele, niet-geplette trossen eenvoudig van de stam ontdaan en worden alleen vervoerd met behulp van een zwaartekrachtstroomsysteem. De maceratie van hele bessen wordt gevolgd door fermentatie met natuurlijke gisten, rekken en een jaar rijping in eiken vaten. Het resultaat is een fluweelzachte wijn met zachtere tannines en klassieke variëteit kenmerken.

 

Smaakimpressie

De Springfield Whole Berry Cabernet Sauvignon loopt in het glas met een schitterende robijnrode kleur. In de neus verleidelijke aroma's van bramen en fijngemaakt rood fruit. Er zijn ook licht kruidige tonen van anjer en roos.

In de mond wordt het fruitige aroma van donkere bessen aangevuld met een lichte houttint. De wijn is complex, maar toch zeer volfruitig en klassiek tegelijk. We zijn enthousiast over zijn concentratie, die nooit te veel wordt. Je kunt hem het beste even decanteren voordat je hem drinkt: dan komt de smaak het beste tot zijn recht. Combineert goed met rijpe kazen en stevig vlees.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen