Springfield Thunderchild

€16,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Een krachtige rode wijn voor het goede doel! De Springfield Thunderchild is een klassieke rode wijnmix van de variëteiten Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Met deze wijn steun je Die Herberg, een weeshuis en opvangcentrum voor kinderen in Robertson. Het leuke is dat alle druiven die gebruikt worden bij het weeshuis verbouwd worden. De volledige opbrengst gaat naar de kinderen.

In 1918, in de nasleep van de griepepidemie, werd een weeshuis, Die Herberg, gebouwd door de Robertson-gemeenschap voor de kinderen die wees en berooid achterbleven. In 2003 werd door dezelfde gemeenschap een vijf hectare wijngaard aangeplant op het terrein van het weeshuis. Al het plantmateriaal, de grondvoorbereiding en de irrigatie zijn gedoneerd. 

 

Smaakimpressie

De blend van drie verschillende druiven (Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot) worden met vrije gisten gefermenteerd, en gaan vervolgens twaalf maanden op Frans eikenhout. Het resultaat is een volle, stevige wijn met tonen van zwarte bes en kersen, een klein beetje vanille en tabak. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen