Springfield Life From Stone Sauvignon Blanc

€17,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Springfield Estate (Robertson) is eigendom van de familie Bruwer, wijnbouwers van de vierde generatie en afstammelingen van de negende generatie van de Bruères. Dit waren Franse hugenoten die in 1688 vanuit de Loire naar Zuid-Afrika kwamen met bundels wijnstokken onder hun armen. Ze hebben het volste vertrouwen in de natuur en gebruiken dus veel natuurlijk gisten van de huid van de druiven. Het is een risico, maar als het goed gaat, heb je dan ook hele bijzondere wijn.

Springfield is een traditionele wijnboerderij met als filosofie om de wijnproductie en -operaties zo natuurlijk mogelijk te houden. Wijnmaker Abrie Bruwers is gepassioneerd en heeft een enorme expertise, met een minimum aan inmenging in de productie van de wijnmakerij.

 

Vinificatie

De Sauvignon Blanc druiven worden in februari in de nacht geoogst. Daarna volgt de alcoholische gisting voor de duur van 21 dagen. Daarna verblijft de wijn honderd dagen op de droesem.

 

Smaakimpressie

Strogele wijn met frisgroene reflecties in het glas. Een boeket van geurige kruiden en minerale tonen van leisteen en vuursteen. Deze minerale tonen gaan ook door in de mond, aangevuld met passievrucht, citrus en sporen van groene paprika. Stijlvol en elegant met frisse zuren, het eindigt in een indrukwekkende en schijnbaar eindeloze finale.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen