Simon Rouillard, Le corps du schiste
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Simon Rouillard werkte aanvankelijk, na muziek te hebben gestudeerd, voor een biologische groenteproducent. Hij werd gegrepen door de tuinbouw, en maakte toen de stap naar wijnbouw. Sinds 2013 werkte hij bij (natuurlijke) producenten in de Loire, om vervolgens te verkassen naar de Jura. Hij werkte er zo'n 2 jaar voor Domaine de la Tournelle, maar deed ook ervaring op bij andere domeinen zoals Les Bottes Rouges en Ratapoil. In 2018 keerde hij terug naar de Loirestreek, en begon in Anjou zijn eigen domeintje. En deed hier nog de nodige ervaring op bij niemand minder dan Babass. Omdat hij nog nauwelijks productie had van z'n eigen wijngaardjes kocht hij de eerste jaren druiven bij bevriende (uiteraard biologisch werkende) wijnboeren. Zo zijn de druiven voor Après la pluie afkomstig van Toby Bainbridge. Vanaf jaargang 2021 zal hij wijnen van eigen perceeltjes aanbieden, terwijl hij daarnaast nog druiven blijft kopen. Hoe recent het domein ook is, je proeft in de wijnen dat Simon al jarenlang ervaring heeft opgedaan bij de beste wijnmakers. En dat hij zelf ook het talent en de ambitie heeft om een topwijnmaker te zijn.
Le corps du schiste
Chenin blanc van leisteen bodem, druiven afkomstig van Domaine de la Grande Gauterie. Prachtige complexe, gelaagde pure chenin.