Sentinelle de Massiac

€9,95

Minervois.
Minervois is afgeleid van Minerve, één van de vestingen van waaruit de Romeinen Zuid-Frankrijk bestuurden.
De legioenen dronken zich vol met minervoiswijn die ook in Rome en bij Cicero zeer geliefd was.
Minervois heeft een kenmerkend landschap; het ritme van dit soepel glooiende landschap geeft een tijdloos gevoel van eindeloosheid en schoonheid.
Ter hoogte van het meest zuidelijke punt van het Massif Central, op 30 km van de Middellandse zee, ligt in het hart van het Minervois gebied Château Massiac.

Massiac staat op een zonnige heuvel, waar verschillende winden waaien, westelijk de cers en oostelijk een meer vochtige zeewind.
Rondom het domaine strekken zich 25 hectare wijngaard en 7 ha bos en garrigue. De heuvel van Massiac dateert van de quaternaire( 4de era) en is een rivier terras. De gletsjers van de montagne noire hebben allerlei soorten rots meegenomen, en door erosie zijn de heuvels ontstaan(“les mourels”).

De mergelgrond van de wijngaarden heeft goede drainage dankzij filterende grond die kiezelhoudend is met sporen van gesteente en marmer uit de gletsjers.
De regen van de atlantische kant bereikt het domein niet en de middellandse zee regen heeft hier heel wat van haar heftigheid verloren….Dankzij deze luminositeit en speciale warmte, brengt dit terroir aromatisch expressieve wijnen met een verfijnde tanninestructuur

Château Massiac
In de Minervois ontdekten we château Massiac, vorm gegeven door Bernard Boudouresques, een stille integere persoonlijkheid met een diepe innerlijke beleving en grote liefde voor de wijngaard, die hem beloont met de mooiste druiven. Hij plukt ze optimaal rijp en laat op natuurlijke manier de wijn zichzelf vormen, zonder nadrukkelijk eigen signature.
Als zijn wijn bodem en geur van het omringende landschap reflecteert, is de grootste wens van Boudouresques vervuld.

De druiven worden ontsteelt, gisten op cuve en weken 4 weken zachtjes in. Na deze cuvaison krijgt de wijn afkomstig van syrahdruiven een opvoeding op cuve en de resterende 20% carignan krijgt 9 maanden opvoeding op eiken fust.

Minervois – heerlijk bessenfruit, licht rokerig en de geur van garrigue, thym, salie, een toets van geneverbes, zoethout en aarde, bescheiden en met verfijning geparfumeerd in een genereuze smaak met volle ronding van sappig fruit, warmbloedig en peperig getint maar fris met rijpe zuren die veel energie aan de smaak geven.

wijn & gerecht - aanbevolen bij lam met knoflook en salie, escargots, kalfslever, kalfstong, duif, gevogelte, grillades, tamme eend met raapjes, wilde eend, wild zwijn, wild konijn.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen