De Kleine Schorre Barrique, Schouwen-Druivenland

€41,50

Wijnhoeve De Kleine Schorre is gelegen in het typische Zeeuwse ringdorp Dreischor op het eiland Schouwen-D®uivenland. In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. Momenteel zijn er al 63.000 wijnstokken geplant. De wijngaard is uitgegroeid tot 14 ha en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland.

Deze wijngaarden staan aangeplant op grond waar de jarenoude ondergrondse schelpenbanken zorgen voor een geweldige afwatering. Zo ontwikkelen de druiven ze de meest geweldige geconcentreerde aroma’s en smaken.

Het assortiment wijnen is geproduceerd uit de klassieke druivensoorten die oorspronkelijk uit de Elzas komen. De Kleine Schorre Barrique is bijvoorbeeld gemaakt met Pinot Gris en Pinot Blanc en is voor maximaal 10 maanden opgevoed op houten vaten. 75% van deze vaten zijn gemaakt van oost Europees eiken en 25% Frans eiken. Wijnmaker Johan de Wit laat de wijn tijdens het rijpen zoveel mogelijk met rust zodat de houtinvloeden niet de totale wijn overnemen.

De aantrekkelijke cuveés zijn gebaseerd op de Zeeuwse Zilte Zaligheden zoals mosselen, oesters, Oosterscheldekreeft en platte vis. De Klein Schorre Barrique is zeer smaakvol bij gebakken vis zoals coquiles, zee en sliptong of kreeft.

 

Wijnhoeve de Kleine Schorre maakt wijnen die on-Nederlands goed zijn. Zo ook de Kleine Schorre Barrique welke tot 10 maanden heeft gerijpt op houten vaten. Een bijzondere witte wijn, zowel intens als subliem!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen