Salcuta Feteasca Neagră Winemaker's Way

€7,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Salcuta Winery is gelegen in de Causeni regio in het wijngebied Stefan Voda, in het Zuid-Oosten van Moldavië. Alhoewel er sinds eind 19e eeuw al wijn wordt verbouwd in dit gebied, is Salcuta Winery een relatief jong wijnhuis dat in 1995 is opgericht. Sindsdien is het wijnhuis constant bezig om de kwaliteit van haar wijnen te verbeteren en dit is te zien in de groei die zij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

 

Deze intens fruitige rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Feteasca Neagră druiven in het Zuid-Oosten van Moldavië in de Causeni regio, nabij het dorpje Salcuta in de subregio Tenetari. De Feteasca Neagră is een inheemse Moldavische druif die men nergens anders ter wereld vindt. De Feteasca Neagră druif is tevens veruit de belangrijkste druif voor de productie van rode wijnen in Moldavië. De robijnrode kleur met paarse gloed doet uitnodigend aan evenals de intens fruitige neus met tonen van gedroogde pruimen, zwarte kersen en zwarte bessen met een vleugje kruiden in de achtergrond. De volle, zijdezachte smaakbeleving biedt wederom veel fruit en een relatief sappig mondgevoel.

 

 De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius maar deze Feteasca Neagra kan ook licht gekoeld op ongeveer 15 graden Celsius geserveerd worden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen