Quinta do Noval Unfiltered LBV 2014

€22,95

Quinta do Noval gesitueerd in de Douro Valley in Noord-Portugal. Het betreft één van de laatste ongerepte plekken in de natuur van Europa. De wijngaard die de druiven voor de port levert is gelegen op steile hellingen in de nabijheid van de rivier de Douro en haar zijrivieren. Quinta do Noval produceert reeds sinds 1715 port van uitstekende kwaliteit in dit gebied. Quinta do Noval is een uniek bedrijf tussen de traditionele portproducenten, omdat zij al haar activiteiten concentreert in de Douro. Dit houdt in, dat de port wordt gerijpt op vat in een grote kelder die is uitgehakt in de bergen waar de wijngaarden op te vinden zijn. Bovendien worden alle wijnen gebotteld en verzonden vanuit deze regio. De wijngaard is zo het hart van alle activiteiten bij Quinta do Noval.

Deze port heeft vier en een half jaar gerijpt in oude eiken vaten. De druiven worden geplet te voet en wanneer gebotteld wordt niet gefilterd, dus het zal blijven evolueren in de fles, maar kan sommige sediment produceren.

De kleur is nog vief robijnrood, in de geur zeer rijp fruit, krachtig. In de mond nog jong en krachtig met zondoorstoofd fruit, kruiden en een mooie zuurgraad.

Lekker bij kazen, desserts of om los te drinken na de maaltijd.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen