Quinta do Noval Colheita 2007

€69,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Quinta do Noval profiteert van een bevoorrechte locatie in het hart van de Douro-vallei. De subtiele verschillen in het klimaat en de grond van de verschillende percelen van deze uitgestrekte wijngaard geven de wijnen van Noval complexiteit en diepte die uniek zijn voor Quinta do Noval, of er nu Portwijnen gemaakt worden of niet versterkte rode en witte wijnen. De wijngaard van 145 hectare zijn volledig geclassificeerd en worden beplant met de edelste druivensoorten van de Douro: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Sousão.

De percelen van de wijngaard hebben een rijke geografische diversiteit:

  • hoogte: van 100 tot 500 m
  • expositie: alle punten van het kompas
  • de grond: leisteen in verschillende mate gemengd met een beetje klei

Dit geeft bijzondere nuances aan de wijnen volgens het pakket waar ze vandaan komen. Het vermengen van deze nuances resulteert in de magie van de wijnen van Quinta do Noval. Het team van Quinta do Noval is toegewijd aan het verzorgen van de geweldige wijngaarden. Elk jaar streven zij ernaar om wijnen te maken die waardig zijn om de naam Noval te dragen.

 

Colheita is een oude tawny port gemaakt van druiven van één uitzonderlijk goed oogstjaar, in tegenstelling tot gewone tawny's die een blend zijn van verschillende oogstjaren. Colheita's zijn daarom karakteristiek voor het jaartal. Het zijn schaarse wijnen die in kleinere hoeveelheden op de markt komen. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen