Quinta da Calcada - Alvarinho Terroir

€13,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Details

Dit is een wijn afkomstig uit 1 van de 9 districten die allemaal binnen het wettelijk afgebakende Vinho Verde gebied liggen. Amarante ligt wat hoger en kent een iets warmer klimaat. De bodem kenmerkt zich hier met name door het hoge gehalte aan graniet. Omdat in deze wijn en dit sub-district ook de druivensoort Alvarinho wordt gebruikt, heet de wijn geen Vinho Verde maar Vinho Regional Minho.
 

Vinificatie

In optimale rijpheid worden de druiven handmatig van de diverse geselecteerde wijngaarden geoogst. Deze hebben verschillende zonexposities waardoor de verschillende druivensoorten de kenmerkende Vinho Verde kwaliteit ontwikkelen. Bij binnenkomst worden ze ontsteeld en licht geperst. Na een statisch klaringsproces vindt in roestvaststalen tanks onder de 11°C de temperatuur gecontroleerde vergisting plaats voor circa twee weken. Zo behoudt de wijn zijn aromatische expressie. Voor het bottelen wordt de wijn gefilterd.
 

Smaakimpressie

Wijn met een licht citroengele kleur en een groene zweem. In het begin een vrij ingetogen aroma wat met wat meer zuurstof in het glas loskomt. Daarna een traktatie met heel zacht, tropisch fruit met lichte, frisse groente aroma’s. De smaak is levendig en zacht met de frisheid van citrusfruit, groene appels, kruiden en fijne mineraliteit. 
 
 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen