Piccolomini Rosso di Montalcino

€24,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

In Castelnuovo dell’Abate staat het statige 17de-eeuwse palazzo waar Guiseppe Bianchini tot voor enkele jaren de wijnen van Ciacci Piccolomini d’Aragona vinifieerde. Vandaag worden de wijnen geproduceerd en gebotteld in een gloednieuwe kelder net buiten het dorp. Wielrenner Paulo Bianchini ruilde zijn fiets in voor het erfgoed van zijn vader en ziet toe op de prestaties van het peloton wijnen.

Het landgoed Ciacci Piccolomini d'Aragona geniet van een prachtige en enorme uitgestrektheid van wijngaarden aan de achterkant van het dorp Castelnuovo dell'Abate, waar de neerwaartse helling van het gehucht samenkomt met de rivier de Orcia, die de grens van de appellatie vormt. 

De Rosso hoeft zich echter niet te verschuilen achter zijn grote broer. Het is de ideale kennismaking met de sangiovese wijnen van het wijnhuis, dat inmiddels wordt gerund door Giuseppe's kinderen Paolo en Lucia. Samen met hun oenoloog Paolo Vagaggini produceren ze wijnen van topkwaliteit en brengen ze Toscane in de fles tot leven.

 

Smaakimpressie

Robijnrode kleur, aroma’s van zwarte en rode bessen, zoetzure kersen, bloemige tonen, milde specerijen en beetje cederhout. Zeer elegante wijn.

 

Culinair advies

Heerlijk bij geroosterd/gegrild rood vlees, pluimwild zoals bv fazant en andere wildgerechten!

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen