Murua Rioja Gran Reserva 'Veguín'

€48,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Wijnmakerij Murua is een van de vijf wijnbedrijven die de familie Masaveu in bezit heeft. Een familiebedrijf dat werd opgezet in Barcelona door Federico Masaveu Ripoll, halverwege de negentiende eeuw. Murua behoort sinds 1974 tot de familie en is het eerste wijnproject sinds de oprichting, zo’n honderd jaar geleden.

 

Grande Reserva's van een grande bodega

In de Rioja Alavesa liggen de 110 hectare van 60 jaar en ouder, verdeeld over acht percelen met allen een eigen aanplant. Murua produceert voornamelijk Reserva’s en Gran Reserva’s. Sappig, modern met behoud van het traditiegevoel, de rioja’s van dit huis zullen bij de liefhebber een positieve indruk achterlaten.

 

Passies met een overeenkomst

De gedrevenheid van deze familie houdt niet op bij het produceren van wijn. Zo is het verzamelen en tentoonstellen van kunst een van de vele nevenactiviteiten die de familie bezigt. Tevens bezit zij een bibliotheek die gespecialiseerd is in alles wat met wijn te maken heeft. Daar zagen wij zestiende-eeuwse boeken en handelstranscipten, maar ook 500.000 veilingcatalogi van de wijnveilingen van Christie’s en Sotheby’s.

 

Een gewenst resultaat

De combinatie van de drijvende kracht en gedrevenheid van de Masaveu’s, de oude wijngaarden, de ligging in Alavesa en de terrasbouw van de wijngaarden zorgen ervoor dat de wijnen van Murua elegant, drinkbaar, maar vooral herkenbaar voor de streek zijn.

 

Vinificatie

Zorgvuldige selectie van de druiven bij binnenkomst. Spontane alcoholische fermentatie voor een periode van 20 dagen. Malolactische fermentatie vindt plaats in grote Frans eiken vaten van 18.000 liter. Hierna volgt 25 maanden rijping in eiken vaten. Tot slot rijping in de fles in de kelder van het wijngoed.

 

Smaakimpressie

Krachtige neus met frisse aroma's van gedroogd gras en kruidigheid, balsamico en mooi complex maar evenwichtig. In de smaak fris en harmonieus met veel karakter. Medium volume, iets gerookt, kaneel, kruidnagel, eikenhout en tijm. Oneindig elegant.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen