Mont de Marie, Les Planqués

€21,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Thierry Forestier is afkomstig uit een wijnbouwersfamilie, maar desondanks volgde hij een commerciële opleiding. Hij startte een carriere in salesmanagement van automatiseringssystemen. En hield dit na drie jaar alweer voor gezien... Hij besloot alsnog z'n hart te volgen en wijnmaker te worden! Om volledig vrij te kunnen zijn werkte hij niet op het familiedomein in Costieres de Nîmes, maar bemachtigde hij enkele wijngaardjes in en om Souvignargues, ten westen van Nîmes in de Gard. We schrijven 2004.

Inmiddels heeft Thierry bijna 10 hectare hectare wijngaarden bij elkaar gesprokkeld, waarvan ruim een derde Aramon van meer dan honderd jaar oud! Veel percelen zijn omringd door bebossing, en profiteren van de nodige nachtelijke afkoeling door de nabijheid van het riviertje de  Vidourle en door een frisse bries uit het massif de l’Aigoual. Open deur-alert: Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt. De wijn wordt volledig natuurlijk gemaakt: geen toevoeging van gisten, sulfiet of oenologische hulpmiddelen, geen filtering of klaring. 

 

Een prachtige nieuwe witte wijn van Thierry! Afkomstig van 1 perceel, en bestaande uit gelijke delen carignan blanc, carignan gris, grenache blanc en grenache gris. Opgevoed op de "lies" in houten vaten (demi-muid). Het "geheime" perceel ligt verborgen in de bossen rond Souvignargues.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen