Maison S. Delafont Pic Saint Loup

€29,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Samuel Delafont is zijn eigen wijnbedrijf gestart in 2010 met als doel de wijnen van de Languedoc & Cevennes te promoten. Het bedrijf is gevestigd in Vezenobres gelegen an de voet van de Cevennes. Niet afkomstig van een wijn familie benadert hij de wijnproductie met een open en creatieve geest. Hierdoor is hij in staat om innovatief te zijn. Samuel streeft naar een duurzame wijnproductie wat leidt tot biodiversiteit met veerkracht en evenwicht zodat de wijnstokken goed kunnen groeien. Geen gebruik van kunstmest nog herbiciden of pesticiden. Voor de rijping van de wijnen gebruikt hij zijn eigen ontwikkelde vaten van roestvrijstaal met een inhoud van 300 liter. Frisheid en fruitigheid zijn zo gegarandeerd.

 

Gelegen 20 km ten noorden van Montpellier, is de Pic Saint Loup AOC de meest noordelijke appellaties van de Languedoc. De 900 hectare wijngaarden zijn beplant op kalksteen-klei en kalksteen-mergelgrond. De belangrijkste rassen zijn Syrah, Grenache, Mourvèdre, Carignan en Cinsault. In de zomer, terwijl de druiven rijpen, varieert de temperatuur in dit gebied sterk van dag tot nacht, wat de ontwikkeling van fijne, geconcentreerde wijnen bevordert. Pic Saint Loup staat bekend om zijn unieke klimaat, dat aanhoudt, ongeacht het jaar.

De Pic-Saint-Loup is een knappe blend van 60% syrah, 30% mourvèdre en 10% grenache. Na vinificatie krijgt de wijn 12 maanden rijping met 80% van de wijn in roestvrijstalen vaten en 20% in Franse eikenhouten vaten.

In de neus complex en gul met tonen van rood en vooral zwart fruit (bramen) en specerijen. Volle aanzet zonder massief te worden. Rijke smaak vol van fruit, specerijen en garrique! Verdient absoluut tegenspel op het bord. (rood vlees van de grill, stoofgerechten etc.)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen