Maison S. Delafont Cabernet Sauvignon

€22,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Samuel Delafont is zijn eigen wijnbedrijf gestart in 2010 met als doel de wijnen van de Languedoc & Cevennes te promoten. Het bedrijf is gevestigd in Vezenobres gelegen an de voet van de Cevennes. Niet afkomstig van een wijn familie benadert hij de wijnproductie met een open en creatieve geest. Hierdoor is hij in staat om innovatief te zijn. Samuel streeft naar een duurzame wijnproductie wat leidt tot biodiversiteit met veerkracht en evenwicht zodat de wijnstokken goed kunnen groeien. Geen gebruik van kunstmest nog herbiciden of pesticiden. Voor de rijping van de wijnen gebruikt hij zijn eigen ontwikkelde vaten van roestvrijstaal met een inhoud van 300 liter. Frisheid en fruitigheid zijn zo gegarandeerd.

Bodem: klei - zand

Druivenras: 100 % Cabernet Sauvignon

Vinificatie: De druiven worden ontpit & ontsteelt daarna gaan ze in het RVS vat ontwikkeld door Samuel van 300 liter voor 12 maanden. Een gedeelte krijgt houtopvoeding gedurende de rijping.

Proefnotitie: Een volle vlezige rode wijn, een diep donker rode kleur met paarse hinten. Een typische Cabernet neus met zwart fruit en kruidigheid. In de mond een volle wijn met structuur en elegante tannine, een wijn die in balans is.

 

Wijn/spijs: Perfect in combinatie met rood vlees, wild en kazen.

Serveren:  16-18°C. Houdbaarheid: minimaal 7 jaar.

14% alc.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen