Krug Grande Cuvée

€280,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Let op: alleen in de winkel beperkt verkrijgbaar, niet online...

Krug Grande Cuvée is een fantastische champagne die de zintuigen weet te bespelen. In huize Krug vinden ze dat de smaaksensatie wordt versterkt als je tegelijkertijd luistert naar de juiste muziek. De Grande Cuvée is dan ook een champagne om rustig en contemplatief van te genieten. 

Maar niet alleen smaakt het dan beter... ook het creeren van de Krug Grande Cuvée is te vergelijken met een symfonieorkest; een samenspel van velen dat samenkomt tot één mooi geheel. Assemblage is bij Krug tot een ware kunst verheven en de Grande Cuvée is samengesteld uit meer dan 120 verschillende wijnen van 6 tot 10 jaar oud.

Krug Grande Cuvée wordt gedomineerd door Pinot Noir. Daardoor is deze champagne ook zo vol, rijk en vineus. De afdronk is heerlijk lang zoals je bij een champagne van dit kaliber mag verwachten. Geen typische feestchampagne, maar een heerlijk complexe champagne waar je bij elke slok de neiging hebt je ogen te sluiten om alleen maar te proeven en de formule te ontrafelen.

De Grande Cuvée kent geen vast recept en kan elk jaar anders zijn. Ook dat maakt hem geen gewone non-vintage champagne. In het streven naar meer transparantie heeft Krug een eigen app laten ontwikkelen en geven ze meer informatie dan de meeste andere huizen over hun champagne. Door de Krug ID op de achterzijde van de Krug Grande Cuvée champagne te scannen met je smartphone (of handmatig in te vullen op de website van het huis) vind je allerlei feitjes over de champagne die je in je handen hebt. Zo vind o.a. je de datum van het dégorgement en uit hoeveel wijnen de champagne is samengesteld.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen