Knoll Riesling 'Loibenberg' Federspiel

€28,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Het Weingut Knoll behoort al vele jaren tot de absolute top van de Wachau en Oostenrijk. Het wijngoed is sinds 1825 in bezit van de familie Knoll en heeft rond 16 hectare in topwijngaarden in en om Unterloiben (o.a. Schütt, Kreutles, Pfaffenberg, Loibnerberg en Kellerberg). Daarnaast kopen ze ook nog druiven van circa vijf hectare van wijnboeren uit de omgeving. Unterloiben is het meest westelijke deel van de Wachau. 

Korte tijd gerijpt in grote oude houten fouders.

Heerlijk fris met fijn minerale impressie. Slanke elegante structuur met veel diepte en duidelijk afkomstig uit het warme deel van de Wachau.

Jeugdig heerlijk, gerijpt nog beter

In de wijngaarden wordt ‘naturnah’ gewerkt en ook in de wijnkelders wordt de wijn op zeer traditionele wijze gemaakt. Vergisting en lagering gebeurt op foeders of roestvrijstalen tanks. De wijnen van Knoll zijn net zo barok en traditioneel als het prachtige etiket. In hun jeugd zijn de wijnen al heerlijk, maar vaak nog een beetje gesloten. Decanteren is in dat geval aan te raden. Met enige rijping laten ze hun ware potentieel zien. De wijnen zijn zeer zuiver en etaleren een enorme concentratie en minerale doorzetting.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen