Gran Enemigo Gualtallary Single Vineyard Cabernet Franc 2019

€99,95
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

De GROTE vijand, letterlijk vertaling van ‘Gran Enemigo’ de 2019 vintage Cabernet Franc Gran Enemigo Gualtallary Single is zojuist binnengekomen. Ook nu is de wijnpers er weer razend enthousiast over! Na de legendarische jaargang 2013 heeft nu ook de jaargang 2019 van Gran Enemigo Gualtallary Single Vineyard maar liefst 100 (JA! 100!)- punten gekregen van Robert Parker’s Wine Advocate (WA).

 

De Cabernet Franc Single Vineyard Gualtallary is het resultaat van vele jaren onderzoek, waarbij hetzelfde DNA Cabernet Francdruif werd geplant in verschillende regio’s, met verschillende bodemsoorten, verschillende zonlicht intensiteit, verschillende hoogtes maar precies dezelfde wijnbereiding en opvoeding (in oude foeders). Het resultaat is dus de pure expressie van de regio. Dit is een uitzonderlijke wijn met finesse en fraaie zuren!

 

Proefnotitie: donkerpaars tot kersenrood, het proeft als een explosie in je mond, zoveel verschillende smaaknuances en aroma’s, zijdezacht maar krachtig, kruiden en bloemen. 

 

Op dronk: Nu – houdbaar tot 2028 (Karafferen aanbevolen).

 

Aanbevolen bij o.a.: rundvlees l vederwild zoals gebraden Anjouduif met morilles.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen