Giuseppe Sedilesu Cannonau di Sardegna 'Mamuthone'

Beschikbaarheid: Op voorraad

Het inmiddels 35 jaar oude familiebedrijf - opgericht door Giuseppe en Grazia - ligt in het dorpje Mamoiada, in de Barbagia regio (centraal Sadegna). Giuseppe wordt gezien als de koning van de biologische Cannonau. Het begon ooit met vijf hectare waarvan de opbrengst als bulk wijn verkocht werd aan omliggende dorpen. Sinds 2000 wordt onder eigen naam gebotteld van de inmiddels vijftien hectare. In de jaren erna is de productie verdubbeld, puur vanwege de vraag.

 

Selectie bij binnenkomst in de kelder dan ontstelen en kneuzen. Vergisting vindt plaats in RVS op een gecontroleerde temperaturen tussen de 20°C en 34°C gedurende vijftien tot twintig dagen. Houtopvoeding: Twaalf maanden in foeders van diverse maten.

 

Bekroond met Tre Bicchieri: Krachtige neus met tonen van rijp rood fruit (pruim, kersen), tabak en specerijen. In de mond ook een echte krachtpatser met intens fruit, zwoel hout en krachtige maar rijpe tannines.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen