Giacomo Barbero, Langhe Nebbiolo

€18,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Ondanks dat het wijnavontuur van Giacomo recent is gestart, heeft hij als vierde generatie ‘wijn maken’ in zijn DNA. Overgrootopa Giorgio Barbero begon rond 1900. Met acht kinderen – vijf jongens en drie meisjes – kon hij uitbreiden. Opa Alfredo, de jongste, maakte het bedrijf groot met meer land en nieuwe producten zoals likeuren, vermouth en mousserende wijnen. In 2003 verkocht de Barbero Groep het bedrijf aan Campari.

 

Studie en vakantiebaan

In 2013 rondt Giacomo zijn studie Economics Finance af. Vanaf de middelbare school tot aan het eind van zijn studie werkt hij alle zomers op het familiedomein. Zo leert hij over wijnbouw in de wijngaard en wijnmaken in de kelder. Tussen 2010 en 2014 verzorgt hij rondleidingen, blij met het overdragen van kennis over Roero wijn en de volgeladen kofferbakken van de bezoekers.

 

De start van Giacomo

In oktober 2015 start Giacomo met drie hectare in Vezza d'Alba, de regio Valmaggiore, het hart van het Roero-gebied. In zijn eerste jaar maakt hij vier wijnen: Langhe Favorita, Roero Arneis, Barbera d'Alba, Langhe Nebbiolo waarvan wij nu de Arneis en de Langhe Nebbiolo in onze portefeuille hebben opgenomen. Ondertussen plant hij nieuwe wijngaarden in de Roero en doet er alles aan om wijnen aan te bieden die het terroir optimaal weerspiegelen om tegelijkertijd zo min mogelijk footprints achter te laten. Wij gunnen hem dat. En onszelf.

 

Deze 100% nebbiolo van wijnstokken uit Piemonte is fris, zacht en brengt een goede structuur. Lichte wijn zonder houtopvoeding. In de smaak komen de fruitaroma's ruimschoots terug van de druiven die groeien op de zanderige grond van Valmaggiore.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen