Geierslay Mosel Riesling Feinherb

€13,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Een wijngoed in de Mosel dat negentien generaties teruggaat en dus al eeuwenlang bestaat, sinds 1465 om precies te zijn: daar moet je haast blindelings op kunnen vertrouwen. Toch bleek het allemaal niet zo eenvoudig. Na een wijnbouwstudie en diverse stages in het buitenland kwam de jonge Max Kilburg terug op het oude nest om onder de vleugels van zijn vader aan de slag te gaan bij Weingut Geierslay in Wintrich. Hier, pal aan de Mosel, ontstond echter een klassiek generatieconflict. Vader maakte wijnen zoals dat al heel lang wordt gedaan, Max wou anders. Een stukje wilder…

 

Hierop besloot –de door Julian Haart geïnspireerde– Max Kilburg onder zijn eigen vlag en naam prachtige rieslings trocken, kabinett en spätlese te maken. Geheel volgens zijn eigen visie: loepzuiver en bomvol kwaliteit. Hierop raakten wij op slag verliefd en met ons inmiddels ook zijn eigen ouders. Dit alles heeft ertoe geleidt dat Max Kilburg, naast zijn eigen lijn, nu ook verantwoordelijk is voor de wijnen van Geierslay, en dit gaat hem, op zijn zachts gezegd, erg goed af.

 

De druiven van Weingut Geierslay – zoals riesling, weissburgunder, grauburgunder en gewürztraminer voor wit, en spätburgunder voor rood – staan van oudsher rondom het wijngoed aangeplant. De wijngaarden liggen op indrukwekkend steile hellingen, zoals Wintricher Großer Herrgott, Wintricher Geierslay en Piesporter Treppchen. Max en zijn vader, die nog altijd meewerkt, maken er een uitgebreide reeks wijnen van, allemaal binnen de appellatie Wintrich. Niet alleen rood, wit en rosé, maar ook mooie mousserende wijnen en weelderige, complexe, zoete wijnen. De volle aroma’s en complexiteit zijn onder meer te danken aan het feit dat de wijnstokken minstens vijftig jaar oud zijn.

 

Zonder wijngaarden geen wijn, dus worden ze uiterst zorgvuldig beheerd – vertroeteld, mag je wel zeggen – met respect en liefde voor Moeder Aarde. De druiven worden met de hand geplukt, een arbeidsintensieve klus op die steile hellingen, en vervolgens grondig gesorteerd. Alleen onaangetaste, 100% gezonde druiventrossen komen door de selectie. Ze worden zacht en voorzichtig geperst en gaan in roestvrijstalen tanks voor de vergisting. Voor de rijping van de wijnen zijn er houten vaten in diverse maten. Maar het belangrijkste in de wijnkelder is natuurlijk het talent van Max Kilburg, die van elke wijn beoordeelt wanneer hij op z’n best is en klaar voor de wijnliefhebber.

 

Smaakimpressie

Indrukwekkende felgele kleur en aroma's van citrus en mango, die prachtig zijn geïntegreerd in elegantie en overvloed. Een goede zoetzuur balans met een goede doordrinkbaarheid.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen