Galena Crossos

€19,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Informatie producent              

Clos Galena was een droom die uitkwam voor Miquel Pérez die het bedrijf in 1999 begon. Hij zag bijna 25 jaar gelden al het potentieel van de Priorat-regio. Sinds zijn overlijden in 2013 stat zijn vrouw Merche Dalmau aan het roer. Zij zette de verduurzaming van het bedrijf en het maken van biologische wijnen voort met ongekende passie en kundigheid. Dit doet zij samen met een team onder leiding van wijnmaker Toni Coca (what’s in a name). Toni wil de essentie van het unieke gebied dat de Priorat is overbrengen naar de wijnen, zijn filosofie is om hoogwaardige, unieke en speciale wijnen te maken die alle zintuigen prikkelen. Dit kan uit alleen bereiken door rekening te houden met alle aspecten van zijn werk: zorgen dat de bodem vitaal blijft, biologisch te werken en de grootst mogelijke zorg tijden het wijnbereidingsproces. Dit lijkt een appeltje/eitje verhaal, maar ga er maar eens aan staan daar in de Priorat, dan kom je er wel achter.

 

Extra                                      

De bijzonderheid van Priorat heeft te maken met zijn ligging: een geologisch gesloten wijnbouwgebied, met een krans van bergen er omheen, in de heuvels van Tarragona. Binnen deze natuurlijke barrière bevindt zich een fascinerend landschap van smalle dalen, steile hellingen en terrassen, waar de wijngaarden zijn aangelegd. Op de hellingen zijn de opbrengsten zelden hoger dan 2000 kilo per hectare. De wijnstok moet hier diep de grond in om zichzelf van water en dus ook van voeding te voorzien. Daar staat tegenover dat deze wijnen veel diepte hebben en zeer extractrijk zijn.

 

Bodem                                    

Verweerde leisteen ter plekke Licorella genoemd.

 

Druivenras                              

Garnatxa 50%, cabernet-sauvignon 35% en samsó 15%

 

Vinificatie                               

De vergisting van de druiven gebeurt apart in rvs-tanks. Na de persing worden de druiven gemengd en gelagerd voor periode van zes maanden in barriques, 80% Frans en 20% Amerikaans eiken.

 

Smaakomschrijving                 

De wijn heeft kersenrode kleur, complex aroma van bosvruchten, balsamico en rozijnen. In de smaak fruitig maar ook juist erg kruidig, elegant en met zwoele warmte uit het Spaanse binnenland, gedoseerde houtindrukken, de afdronk is lang en intens.

 

Wijn-spijs suggestie                

Varken van het spit, duivenborst met cantharellen Tête de Moines.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen