Finca Aylés Unexpected Chardonnay

€9,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Klimaat

Extreem micro landklimaat. Grote temperatuursverschillen tussen winter en zomer en dag en nacht geven de druiven structuur en complexiteit. De vallei is afgesloten van de warme winden die uit de Middellandse zee komen en ligt in het Noorden open voor de koele winden die vanuit de Pyreneeën komen.

 

Ondergrond

Wijngaarden op 650m hoogte. Glacis: Zeer oude gronden van 35 miljoen jaar oud met klei, kalk en calcium. Unieke waterhuishouding verzekert een optimale en constante rijping van de druiven.

 

Vinificatie

De druiven worden 's nachts met de hand geplukt. Temperatuur gecontroleerde koude fermentatie op grote houten vaten. De wijn rijpt daarna verder op een blend van gebruikte houten vaten en inox. Voor de botteling worden deze dan terug vermengd om een ideaal evenwicht te verkrijgen.

 

Smaakimpressie en culinair advies

Mooie, heldere lichtgele kleur. Heerlijk delicate neus met impressies van rijpe peer, witte bloesem en een vleugje citrus. Complexe tonen als kruidnagel, tijm en een verfijnd houttoetsje komen achteraf naar voor.

Deze verscheidenheid en een opmerkelijk evenwicht maken hem geschikt bij vele gerechten en gelegenheden. Pure klasse!

Gebakken of gegrilde, stevige, witte vis met bijhorende saus, kip of ander gevogelte, pluimwild tot zelfs kalfsvlees en varkensvlees toe.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen