Félix Lorenzo Cachazo Rueda 'Caballero de Olmedo'

€9,50

Bodegas Felix Lorenzo Cachazo is een familiebedrijf dat al generaties lang voor de streek traditionele witte wijnen produceert.

Van gemeente kelders naar moderne bodega

In 1993 hebben Felix Lorenzo en zijn vrouw Rita Heras de huidige moderne bodegas naar eigen wens gebouwd. Roestvrijstalen tanks, temperatuurcontrole, persmachines, laboratorium; alles is ruimtelijk opgezet en straalt passie en toewijding uit. De voorgaande bodega is een verhaal apart. Midden in het centrum van Pozaldez kwamen meerdere kelders ondergronds samen. En nog altijd liggen er liggen er grote wijnvaten op 40 meter diepte.

Liefde voor het gebied

Met nog zes andere wijnmakers is Felix de oprichter van de DO Rueda, waardoor hun geliefde verdejo druif erkenning kreeg. Inmiddels is het familiebedrijf in handen van zoon Eduardo en dochter Angela de oenologe van de familie. 25 hectare zijn in eigen bezit en daarnaast wordt er van 200 hectare gaarden de druiven van boeren in de omgeving aangekocht waarmee zij al jaren achtereen werken.

Pre-phylloxera wijngaarden

Sommige eigen wijngaarden zijn al meer dan 130 jaar oud en daarmee mogelijk de oudste van Europa. Daarbij is zelfs een aantal gaarden gespaard gebleven van de phylloxera luis. Dit geeft de wijn een authentiek karakter waardoor ze wordt geroemd tot ver buiten de landsgrens. 

Verleidelijke tonen van perzik en passievrucht aangevuld met wat grassigheid. In de mond fris met wel meer abrikoos en een sappige afdronk met tonen van anijs.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen