Etna Rosso 'Ciaurìa' Caciorgna Pietro

€19,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

 

Waardering in Italië en ver daarbuiten

Paolo Caciorgna geniet als oenoloog naam en faam in heel Italië én ver daarbuiten. Zo gebeurt het regelmatig dat zijn naam wordt gekoppeld aan grote projecten en wordt hij voor zijn expertise de wereld overgevlogen. Zijn kennis stopt hij met veel liefde in het familiebedrijf, voor altijd zijn 'primo amore'.

 

DOC Etna Rosso: een succesvol avontuur

Het tweede wijnsucces van Paolo begon in 2005 toen goede vriend Marco de Grazia hem uitnodigde op de Siciliaanse vulkaan Etna. De Nerello Mascalese druif en het ruwe landschap hadden Paolo al gauw in zijn greep. Met Marco speurde hij naar wijngaarden en het duurde niet lang voordat hij een juweeltje van een halve hectare vond met stokken van 100 jaar oud en ook nog pre-philoxera. Het werk in deze wijngaarden kan niet anders dan manueel; geen enkele machine is bestand tegen de ruwheid van deze mineraalrijke bodem. In de loop der jaren werden deze wijngaarden uitgebreid naar een totaal van 2 hectare. De wijnen Ciaurìa, Guardoilvento en N’anticchia werden geboren. Deze drie bijzondere DOC wijnen worden onder de naam Caciorgna Pietro op de Etna geproduceerd en gebotteld. Kenmerkend stoer, licht, complex, met eindeloos sap en zeker niet ‘klein’ (wat N’anticchia betekent).

 

Vinificatie

Zowel de alcoholische als de malolactische fermentatie vindt plaats in roestvrij staal. Houtopvoeding: 6 maanden op tweedejaars Frans barrique.

 

Smaakimpressie

Verfijnde neus met tonen van rijpe rood fruit, thee en minerale toets van de bodem. In de mond zeer elegant met mooie balans tussen rijpe rood fruit, specerijen en een iets aardse afdronk door 6 maanden op tweedejaars Frans barrique.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen