Eric Bordelet Sidre Tendre

€12,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Eric Bordelet raakte gedurende zijn loopbaan als sommelier gevangen in een passie voor cider. Na een vergeefse speurtocht naar de ideale cider, wilde hij die zelf gaan maken. Ambachtelijk, volgens eeuwenoude technieken. Technieken die hij perfectioneert sinds hij in 1992 het familiebezit van zijn grootouders overnam; 9,5 hectare zeer oude boomgaarden met appel en perenbomen.

Het succes van zijn Sydre en zijn Poiré in Franse en inmiddels ook Nederlandse top-restaurants vormt de erkenning voor een authentiek product. Een succes dat voortkomt uit zijn werkwijze, en een extreem lage productie van maar 5 ton per ha, tegen gemiddeld 70 ton elders.

Na het handmatig plukken droogt het fruit 3-9 weken in houten kisten, daarna wordt het fijngesneden en weekt de moes zo’n 30 uur in. Met een houten pers wordt handmatig geperst, de most gist 1-4 maanden bij 5-10 graden, er wordt géén extra suiker toegevoegd. Eric Bordelet werkt volgens de Culture Biodynamique.

Het alcoholpercentage ligt tussen de 3,5 en 5,5%, dus buitengewoon geschikt voor iemand die wel iets moois wil maar niet te veel alcohol wil drinken.

 

Met de Sidre Brut Tendre hebt u een toegankelijke maar toch complexe cider in handen. De geur doet denken aan een bos in de herfst en in karamel gedompelde appels. De mousse is mooi romig en de wijn is niet helemaal droog maar heeft toch voldoende zuren en tannines om perfect in balans te zijn.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen