Effet Papillon Blanc

€13,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Majorie Gallet begon in 2001 met haar domaine Roc des Anges met 10ha en inmiddels is dit gegroeid naar 25 ha. Ze is afkomstig uit Vienne, noordelijke Rhône (uit de Côte-Rôtie) en het is geen wonder dat de voorliefde voor finesse zo doorklinkt in haar bijzondere Roussillon wijn. In korte tijd heeft ze een reputatie opgebouwd in niet alleen de Franse vakpers, ook internationaal maken haar wijnen een grote indruk.

 

Effet Papillon Les Vignes de l’Aire


Bij boeren in de omgeving worden kleine hoeveelheden wijn geselecteerd waarvan een assemblage wordt gemaakt. Ook in deze Papillon wijnen zijn de kenmerken van Roc des Anges aanwezig in een meer soepel karakter, zoals zuiverheid, natuurlijke zeggingskracht en een hoge mate van verteerbaarheid.

 

Over de wijn


L'effet Papillon Blanc is een blend van 90% Grenache Blanc en 10% Macabeu. De druiven groeien op een wijngaard met ijzerrijke grond, net buiten Rivesaltes, vlakbij de grens met Spanje, maar nog in Frankrijk; in de Côtes du Roussillon.

De druiven worden op het koelste moment van de dag handmatig geplukt en koel gehouden tot de persing. Hierdoor blijven de minerale en fruitige aroma's volledig intact.

 

Proefnotitie


De L'effet Papillon Blanc heeft verleidelijke aroma's van verse meloen, rijpe sinaasappelschil, abrikoos en jasmijn. In de mond exotisch, pittig en fris met levendige zuren als ruggengraat. De steenachtige mineraliteit leidt tot een heerlijk verfrissende afdronk.

 

Wijn & Spijs


L'effet Papillon is een zeer verrassende wijn die uitstekend als aperitief kan worden gebruikt. Ook bij een paella met zeevruchten of een pasta met vis (sardines) is deze wijn prachtig inzetbaar.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen