Durrmann, Grizzling PetNat

€22,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Durrmann is geen domein dat al generaties lang van vader op zoon (of dochter) overgaat. De vader van André maakte weliswaar wijn, maar dat was meer uit hobby, hij had daarnaast nog een "echte" baan. André bouwde het domein uit tot wat het vandaag is. En wist een prachtig wijngaarbezit bij elkaar te sprokkelen (ruim 8 hecatare inmiddels), geheel gelegen in home town Andlau. Hij volgt bepaald niet de gebaande paden. Niet alleen werkt hij sinds 1998 volledig biologisch, (hij nam het domein over in 1979) maar hij past ook principes van permacultuur toe om een zo groot mogelijke biodiversiteit in de wijngarden te bewerkstelligen. Zo heeft hij bomen aangeplant tussen de druiven. Hij ploegt de wijngaarden niet, omdat hij denkt daarmee het bodemleven juist te verstoren. Hooguit maait hij het gras. In de winter laat hij de wijngaarden kaal grazen door z'n eigen kleine kudde schapen. Om die binnen de wijngaard te houden heeft hij al z'n percelen afgezet met gaas en hekken; dit helpt ook om de wilde zwijnen -die een grote voorkeur blijken te hebben voor biologische wijngaarden!- juist buiten de deur te houden.  André crosst door het dorp in een electrisch autootje, op stroom die hij zelf produceert (omdat hij weigert stroom uit een kernenergie centrale te gebruiken). Z'n echtgenote Anna (van Poolse komaf) kookt groente en aardappels op twee grote schotels op de binnenplaats die het zonlicht opvangen en zo de pannen verhitten. Enfin, you get the picture.

Inmiddels heeft zoon Yann het domein overgenomen, steeds meer cuvées worden nu volledig natuurlijk gemaakt. Niet gefilterd, en zonder toegevoegd sulfiet. Ze maken ook nog steeds enkele cuvées met sulfiet, omat ze de grote particuliere klantenschare die aan de deur koopt niet van zich willen vervreemden. Maar de meeste klanten reageren positief, en dus zullen ze de  nature range gestaag uitbreiden. Zelfs rieslings van Grand Cru wijngaarden komen nu als natuurwijn op de markt. Proef deze naast de gesulfiteerde versie en je merkt dat het terroir in de natuurlijke variant nog veel beter naar voren komt!

 

Smaakimpressie

Gevaarlijk lekker! Berelekker :-) Petillant naturel van 100% riesling. Licht (10,8% alcohol), verfrissend, verkwikkend, opwekkend.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen