Domaine La Croix Belle, Le Champs des Grillons rosé

€10,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

De wijngaarden van Jacques Boyer & Fils (voorheen Domaine La Croix Belle) strekken zich uit over de oevers van de rivier de Thongue in Languedoc, vlakbij Béziers. De bodem bestaat hier uit een mengsel van klei, leisteen, gravel en keien. De wijngaarden druivenstokken krijgen hier een groot aantal zonuren. Gelukkig brengt de wind vanaf de Middellandse Zee wat verkoeling en tempert het de hoge temperaturen. Wat de druiven uiteraard ten goede komt.

 

Over de producent

Vader Jacques en zonen Emanuel en Benoit werken samen om hun prachtige wijnen op de markt te brengen. Ze hebben de biologische weg ingeslagen en hopen in de toekomst volledig biologische wijnen te produceren. Jacques staat aan de basis van de kwaliteitsslag in de wijnen die de afgelopen jaren in Languedoc is ingezet. Dat leidde tot o.a. de nieuwe appellaties IGP Pays d’Oc en IGP Côtes de Thongues.

 

Smaakimpressie

Fruitige rosé met een prachtig perzik roze kleur met flink wat pit. In de neus heerlijk zomerfruit (aardbeien, frambozen) en wat kruidigheid. Verfijnde en harmonieuze rosé met een lange afdronk.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen