Domaine du Bois de Saint Jean Côtes du Rhône Rouge "L'intrépide"

€14,50

Bois de Saint Jean
Het domaine du Bois de Saint Jean ligt bij Jonquerettes, onder Châteauneuf-du-Pape, oostelijk  van Avignon. Vanaf 853 is hier sprake van wijnbouw en sinds 1700 is de familie Anglès hier gevestigd. Inmiddels geven de gebroeders Xavier & Vincent dynamisch vorm aan het domaine, vol toewijding aan een eeuwenoude familietraditie. Xavier & Vincent zijn verknocht aan hun wijngaard, ze wonen er iedere dag, het zijn pezige jonge kerels, getaand door zon en mistral.

Ze maken gebruik van de voordelen van een moderne kelderuitrusting, om zo de kostbare vruchten van een vol jaar werken  tot waarde te laten komen in bijzondere wijn. 

 
Er wordt laat geoogst in een streven naar fenolische rijpheid, handmatige geoogst, de druiven worden ontsteeld en ieder ras gist apart onder temperatuurscontrôle, met délestage of pigéage, een overpompen van gistende jus op de bovendrijvende hoed van schillen en pitten, na de gisting volgt assemblage en rijpt de wijn op cuve om na 1 jaar op fles te gaan.

 

Stijl – dit zijn indringende, intense wijnen. Alles lijkt uit de bodem getrokken tot een geweldige vorm van materie met koel fruit dat wonderwel combineerd met gloedvolle kracht. Tannines verweven zich moeiteloos met volop sap van overwegend donker fruit, bosbes, zwarte bes en bramen.

Garrigue, de geurige kruidigheid van het warme zuiden, geeft sterk expressie met een peperige tint, schors, thym, geneverbes, laurier, oregano en salie, dat zijn de mooie bittere nuances en aroma’s die complexiteit en spanning geven. Hoe kan de rijkdom van bijna overrijp fruit toch zo “cool” balans tonen?

Zeker lage rendementen, maar die natuurlijke minth-achtige verfrissing komt ook uit een goed terroir dat wakker gemaakt is door het zweet van een noeste wijngaardbewerker.

Het geheim van de wijngaard wordt volop benut, herkend door Xavier & Vincent… hulde!

wijn & gerecht - grillades, lamsvlees, kalfsschenkel met rozemarijn, gerechten met
paddestoelen, ossentong, aubergineschotel met geitenschenkel, gevulde lamsbuik met oregano en knoflook, gegrilde lamsbout, wild als haas, konijn, wild zwijn, Leidse kaas, Friese kruidnagelkaas.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen