Domaine de l'Ocre Rouge, Blanc de Noirs

€15,50

Aymeric Beaufort is een zoon van Jacques, van Champagne André Beaufort. Na de kunst te hebben afgekeken op het familiedomein vertrok hij in 1999 met echtgenote Marceline naar Dions, in de buurt van Nîmes. Op het plateau boven het dorpje werden oude bekenden uit Champagne aangeplant: chardonnay en pinot noir! Hiermee maken ze mousserende wijnen volgens de "methode familial Beaufort": biologisch werk in de wijngaard (en meer dan dat, o.a. aromatherapie), opvoeding van de basiswijnen op oude houten fûts, dégorgement à la vollée. Geen dosage, geen toegevoegd sulfiet.

 

Blanc de Noirs

Marceline en Aymeric hebben hun naam gevestigd met hun mousserende wijnen, maar ze hebben (veel) meer in hun mars! Zoals deze originele witte van (rode) druiven grenache en pinot noir.

Marceline liet zich inspireren door de zachte, geurige witte wijnen van de Elzas om van haar rode druiven een soortgelijke cuvée te maken. Het is direct press pinot noir en grenache gefermenteerd zonder temperatuurregeling in neutrale foudre. Al hun wijnen worden gekweekt in hout, een proces waarvan zij geloven dat het de wijn voorbereidt voor een lang leven zonder het gebruik van veel extra zwavel. Na een maand rusten wordt de wijn gebotteld zonder filtratie. Combineer deze veelzijdige, subtiele witte wijn met gebraden kip, verse pasta met knoflook en ansjovis, of zachte kazen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen