Domaine de la Bougrie – AOP Anjou “Sec”

€12,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Wijngaard en bodem


Deze wijngaard bevindt zich te Anjou – Saumur, Frankrijk. De bodem bestaat uit schist en zand.

 

Regio


Daar waar Saumur voornamelijk kalkstenen bodem kent, domineert het graniet, schist en leisteen van het Armoricaans Massief in het westelijke deel van de Anjou. Deze bodem is heel verschillend en is afkomstig van het stollingsgesteente van het schiereiland Bretagne. Deze donkere schist gesteente noemt men ook wel Zwarte Anjou (“Anjou Noir”) en draagt bij aan mooi gestructureerde en krachtige wijnen. Naar het oosten toe, tegen de Saumur aan verandert de bodem naar meer kalksteen met oestervlekken, beter bekend als “tuffeau blanc”. Dit valt gemakkelijk uit elkaar waardoor je hier dus wel veel kelders kan vinden voor de meest fantastische mousserende wijn.
De Anjou strekt zich uit over 128 gemeenten en kent 980ha voor rode wijn, 500ha voor witte wijn en 80ha voor mousserend.

 

Wijnmaker


La Bougrie, in de Anjou-Saumur-regio, ligt in het hart van de Loirevallei.
Het domein heeft 145ha wijngaarden en staat volledig zelf in voor de productie. Knappe terroirwijnen zijn te vinden in hun gamma. Door het dragen van het label ‘Vigneron indépendant, wordt het domein verplicht tot het zelf planten en cultiveren van de wijnstokken en het zelf oogsten en maken van de wijn in de eigen kelders. Daarnaast behaalde het domein ook het HVE-label, wat impliceert dat er aan wijnbouw wordt gedaan met het hoogste respect voor de natuur en haar biodiversiteit.

 

Smaakimpressie


Vinificatie en rijping gedurende 6 maanden in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen vaten. Geelgroene kleur met gouden tint, heldere, kristallijne, minerale neus, muntachtig, witte bloemen, ronde aanzet, levendig en mineraal midden die vuursteen en buskruit oproept, gelijkmatige afdronk.
Restsuiker: < 2 g/L

 

Culinair advies

Zeevruchtenschotel, oesters, vis in saus, vissalade of wit vlees.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen