Domaine Cheveau Pouilly-Fuisse 'Vers la Croix'

€40,50

Domaine Cheveau

Gelegen in het dorpje Solutré-Pouilly, in het hart van de appellatie Pouilly-Fuissé in het zuiden van de Bourgogne, beslaat de wijngaard zo'n 20ha. van Davayé tot Saint Amour. Het domein wordt beheerd door Nicolas, Aurélie en Julien Cheveau.

De wijngaarden liggen verdeeld in twee regio's; Mâconnais voor de witte wijnen en Beaujolais voor de rode. Er wordt ingezet op een optimale expressie van het terroir, met respect voor het milieu en de biodiversiteit.

 

Over de wijn


Domaine Cheveau Pouilly-Fuissé Les Vieilles Vignes wordt gemaakt met Chardonnay druiven die afkomstig zijn van 50 jaar oude stokken. De bodem bestaat van de wijngaard bestaat uit klei met harde kalksteen.

Na de vergisting wordt de wijn overgebracht naar eikenhouten vaten (600L). Hier verblijft de wijn zo'n 14 maanden om het hout goed te integreren. Om de sappigheid en frisheid van de wijn intact te houden wordt er maar 20% nieuw eikenhout gebruikt.

Dit alles resulteert in deze prachtige Cheveau Pouilly-Fuissé, met zowel frisheid, volheid en finesse.

 

Smaakimpressie

Mooie aroma's, licht geurend naar citroen en witte bloemen. De aandronk is meteen Pouilly, tikje zoet en glad, een hint groene appel en boter domineert de smaak. De houttoon die subtiel de afdronk corps geeft is een garantie voor veel drinkplezier. Bij wit vlees, een salade en natuurlijk vis is dit een perfecte begeleider, maar niet te koud serveren! 15 graden is echt perfect.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen