Domaine Charly Nicolle, Chablis Per Aspera

€27,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
Domaine Charly Nicolle
Charly Nicolle vertegenwoordigt de vierde generatie van dit familiedomein in Fleys, in het centrale deel van de appelatie Chablis. Gedurende het volledige groeiseizoen is hij te vinden in de wijngaard, waarvan hij rond de 16 hectare in Fleys, Beru en Chichée in bezit heeft. Met een diepe toewijding verzorgt hij daar stok en druif, een proces dat hij zelf vergelijkt met het opvoeden van kinderen. Deze sterke band met de wijngaard zorgt voor een goed begrip van de geoogste druiven, zodat het proces van wijnmaken voor hem slechts de begeleiding is van de pure rijkdom van de oogst. Bij deze 'begeleiding' worden alleen de natuurlijke gisten gebruikt, en de rijping vindt plaats op de fijne lies in stalen cuves en/of demi muids.
 
Charly houdt van druiven die doré gekleurd zijn, optimaal rijp. Deze rijkdom blijft bewaard in zijn wijnen: bontgeschakeerde en aromatische Chablis, vol energie, evenwichtig en met fijne onderliggende zuren en mineralen. Volmondige Bourgogne! 
 
Niet alleen waardering van onze kant, ook zijn generatiegenoten gunden hem een prachtige en eervolle erkenning: Le Groupe des Jeunes Professionnels de la Vigne riep hem in 2019 uit tot Jeune Talent de Bourgogne. 
 
Stijl
Een aromatische en rijke stijl voor Chablis. Het rijpe karakter geeft evenwicht aan de onderliggende zuren en mineralen
 
Wijn & gerecht
Schaaldieren, kreeft, zeetong, gebakken zalm, gerookte zalm, brandade, escargot, beenham, paddestoelen, lokale kazen zoals Chaource
0 sterren op basis van 0 beoordelingen