Domaine Blachon, St Joseph Hommage

€29,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Saint-Joseph bestrijkt een lang gebied met verschillende terroirs en is volgens velen te ruim bemeten met nogal wat wijnen die Saint-Joseph geen eer bewijzen. De appellatie Saint-Joseph dankt zijn naam aan een wijnhelling bij Tournon. De 6 omliggende dorpen hebben gunstig gelegen wijngaarden met een totaal van 90 ha over een lengte van 13 km. Dit vormt de kern van de appellatie die in 1956 tot stand kwam. Grote verandering bracht een uitbreiding in 1969 van 6 naar 25 dorpen, want dit beloopt een uitgestrekt gebied van 65 km tot in het zuiden van Condrieu. De verschillen in bodem en microklimaat zorgen voor wisselende kwaliteit. Slechts 10% van deze uitbreiding stond met wijnstokken aangeplant en de rijke bodem is over het algemeen meer geschikt voor landbouw dan voor wijn. De kern van 1956 is nog steeds het hart van de Saint-Joseph. In en rondom Tournon, Saint-Jean-de-Muzols en Mauves liggen de beste wijngaarden met een overwegend granietbodem met sporen van leisteen en kalksteen.

 

Domaine Blachon

Het domaine heeft 6 ha. verdeeld over de gemeentes Mauves (Berceau du Saint-Joseph) en Tournon met excellent gelegen wijngaarden op de beste coteaux, zuid- zuidoost georiënteerd hellingen met granietbodem. De druiven voor de Saint Joseph Hommage komen 50 jaar oude wijnstokken en staan op granieten bodems met steen en klei.

 

Stijl 

Karaktervol, intens aromatisch met rijp maar fris gebleven fruit, rokerig, complexe nuances, zwarte bes, bosbes, frisse aalbes, specerijen en pepers.

 

Wijn & gerecht 

Gedroogde achterham met vijgen, grillades, lamsrug of bout, hert, entrecôte, wildzwijn, tamme eendenborst met vijgen, wilde eend, konijn, haas, reebout, Saint-Marcellin

0 sterren op basis van 0 beoordelingen