Coste Petrai Prosecco Extra Dry

€10,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Wijnbedrijf – Regio – Terroir
Het wijnbedrijf en de productie bestaan al sinds eind 19e eeuw. Sindsdien hebben de opvolgende generaties uitgebreid en zorg gedragen voor een constante vernieuwing van het bedrijf. Wat er echter onveranderd is gebleven, is de aandacht, zorg, kwaliteit, het respect voor de omgeving en hun toewijding. De productie van de wijn vindt plaats tussen de heuvels van Conegliano in Veneto; het gebied wat wereldwijd bekend staat als de bakermat van Prosecco.

 

Vinificatie (wijnbereiding)
De Glera-druiven worden na de pluk zachtjes pneumatisch geperst en vergist op een gecontroleerde temperatuur. Daarna wordt de wijn voor een tweede maal vergist volgens de méthode charmat: hierbij vindt de tweede vergisting niet plaats in de fles, maar op stalen vaten.

Deze Prosecco is een Millesimato, wat betekent dat alle druiven die voor deze wijn gebruikt zijn afkomstig zijn uit hetzelfde oogstjaar. Dat maakt dat deze Prosecco een volle body en rijpe smaak heeft.

 

Smaak impressie
Heldergele, bleekgele Prosecco met een zweem groen erin.
Levendige, fijne bubbel, aromatisch met gele appel en citrus. In de mond een licht zoetje, fijne bitterheid en frisse appel. Goede intensiteit, fris, plezierig en harmonieus.

 

Culinair advies
Perfect als aperitief zowel op zichzelf staand of in een cocktail zoals Aperol-Spritz, Bellino of Martini Royale. Ook bij voorgerechten en vlees of vis laat deze Prosecco zich goed smaken.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen