CORETTE Viognier

€9,95

Herkomst

De Languedoc-Roussillon is het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd hier veel wijn gemaakt van matig karakter, met name voor de Franse markt. Met de sterke afname van de afzet in Frankrijk moest de regio zichzelf opnieuw uitvinden, en dat deed ze! Nu wordt er veel wijn van prima tot hoog niveau gemaakt, op moderne wijze en met moderne inzichten.

De regio strekt zich uit langs de Middellandse Zeekust van Frankrijk, grofweg tussen Montpellier en de Spaanse grens.

 

Wijnbedrijf

De wijn wordt gemaakt door Badet Clément, van Catherine en Laurent Delaunay, een groot huis dat stamt uit Bourgogne, maar ook al tijden actief is in de Languedoc-Roussillon en de zuidelijke Rhône.

 

Smaak impressie / serveertemperatuur / bewaarcapaciteit: De wijn heeft een prachtige, goudgele kleur en geeft geuren af van exotisch fruit en florale tonen (lavendel, acacia). De smaak is krachtig, rijk en evenwichtig. De wijn heeft een vettige structuur, maar is fris van smaak en heeft een mooie finale met een hint van honing. Serveren: 10-12°C. Bewaren: binnen 1-2 jaar na de oogst drinken.

Culinair advies: Uitstekende wijn voor het aperitief. Aan tafel combineert het goed met salades, witvlees, gegrilde vis en rijpe, romige kazen.

Smaaktype: Fris, mediumvol, elegant en zwoel aromatisch.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen