Consentido, Yecla Monastrell Barrica

€9,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

In het zuiden van Spanje - tussen de kust en het hart van het binnenland - bevindt zich Bodegas La Purísima, een van de grootste wijnhuizen in Murcia. Met 800 boeren is deze coöperatie goed voor 60% van de totale productie van D.O. Yecla. Samen bezitten ze 2800 hectare wijngaarden in de twee belangrijkste gebieden van Yecla: Campo Arriba en Campo Bajo. 

 

Inheemse druif
De belangrijkste druif is monastrell, de inheemse druif die bekend staat om zijn uitstekende rijpingspotentieel. Ongeveer 100 hectare zijn ongeënt, pre-phylloxera. Naast monastrell telen ze - onder andere - ook tempranillo, merlot, cabernet sauvignon en syrah. Sinds 1946 timmert La Purísima hard aan de weg, met vereende krachten is gezorgd voor de geboorte van D.O. Yecla in 1975. 

 

Extreme weersomstandigheden 
De temperatuur in de wijngaarden gaat van -6°C in de winter naar zo’n 40°C in de zomer, er is weinig regen - maar zo’n 400 milliliter per jaar - en best vaak extreem weer van brandende zon tot hagelbuien. Er is veel verscheidenheid in de bodems. De wijngaarden liggen op 400 tot 800 meter boven NAP, voor Campo Arriba zelfs 700 tot 800 meter met 80% kalksteen, 5% zand en 15% klei. Lager is de grond zo’n 30% kalksteen, 65% klei en 5% zand. 

 

Investeren in kwaliteit door innovatie 
Cartografie, temperatuurcontroles, roestvrijstalen tanks, La Purísima investeert volop in techniek om kwaliteit te kunnen garanderen. De bodem van elk perceel wordt nauwkeurig geanalyseerd zodat de boeren met juiste data de beste kwaliteit druiven telen. Na de oogst gaan ze ‘op de band’ – willekeurig en maximaal twee keer per dag – om de kwaliteit door te meten. Ook gaat het percentage biologische wijnen omhoog en zijn zeven nieuwe state of the art tanks geïnstalleerd voor nog kwalitatievere vinificatie.

 

Vinificatie

Drie dagen lang schilinweking op lage temperatuur waarna temperatuurgecontroleerde fermentatie op 25°C volgt. Hierna volgt vier maanden rijping op Frans barrique.

 

Smaakimpressie

Zwarte bessen kleur, In de geur aroma's van vijgen, pruimen en tonen van fijne kruiden en pittigheid. Frisse smaak en goede gerijpte tannine.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen