Consentido, Yecla Macabeo

€9,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

In het zuiden van Spanje - tussen de kust en het hart van het binnenland - bevindt zich Bodegas La Purísima, een van de grootste wijnhuizen in Murcia. Met 800 boeren is deze coöperatie goed voor 60% van de totale productie van D.O. Yecla. Samen bezitten ze 2800 hectare wijngaarden in de twee belangrijkste gebieden van Yecla: Campo Arriba en Campo Bajo. 

 

Extreme weersomstandigheden 
De temperatuur in de wijngaarden gaat van -6°C in de winter naar zo’n 40°C in de zomer, er is weinig regen - maar zo’n 400 milliliter per jaar - en best vaak extreem weer van brandende zon tot hagelbuien. Er is veel verscheidenheid in de bodems. De wijngaarden liggen op 400 tot 800 meter boven NAP, voor Campo Arriba zelfs 700 tot 800 meter met 80% kalksteen, 5% zand en 15% klei. Lager is de grond zo’n 30% kalksteen, 65% klei en 5% zand. 

 

Investeren in kwaliteit door innovatie 
Cartografie, temperatuurcontroles, roestvrijstalen tanks, La Purísima investeert volop in techniek om kwaliteit te kunnen garanderen. De bodem van elk perceel wordt nauwkeurig geanalyseerd zodat de boeren met juiste data de beste kwaliteit druiven telen. Na de oogst gaan ze ‘op de band’ – willekeurig en maximaal twee keer per dag – om de kwaliteit door te meten. Ook gaat het percentage biologische wijnen omhoog en zijn zeven nieuwe state of the art tanks geïnstalleerd voor nog kwalitatievere vinificatie.

 

Vinificatie

Voorzichtige pressing van de druiven. Hierna volgt fermentatie en rijping op Frans eiken vaten voor een periode van één maand. Na de fermentatie blijft de wijn nog vijf weken rijpen op de droesem.

 

Smaakimpressie

Heldergele kleur, fris en floraal met tonen van exotisch fruit en aroma's van nieuw eiken. Volle smaak en lange afdronk.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen